Waarom u het best Olympus objectieven op Olympus bodies kunt gebruiken

Waarom u het best Olympus objectieven op Olympus bodies kunt gebruiken

Voor het Micro Four Thirds systeem zijn inmiddels al meer dan 70 verschillende objectieven verkrijgbaar. De kracht van het MFT-systeem zit hem voornamelijk in het breed gedragen karakter door meerdere fabrikanten. Zo zijn er talloze objectieven verkrijgbaar van onder andere Olympus, Panasonic, Voigtlander, Tamron en meer.
Toch is er een reden de voorkeur aan de Olympus objectieven te geven als u gebruik maakt van een Olympus body.

In functionaliteit maakt het uiteraard niet uit welk merk objectief u gebruikt. Zo lang het een MFT-objectief is, ongeacht het merk, werkt alles: lichtmeting, autofocus, diafragmeren, etc. Hierin zit geen beperking. Maar… er is een belangrijke maar. Een Olympus objectief op een Olympus body geeft doorgaans een beter resultaat dan een ander merk objectief. Niet dat de andere merken niet de gewenste kwaliteit kunnen leveren, integendeel, maar het heeft puur te maken met een slimmigheid in de beeldprocessor van de huidige PEN- en OM-D camera’s.

Vanaf de eerste OM-D, de E-M5 uit 2012, die beschikte over een TruePic VI processor, is er in de processoren een Fine Detail Technology II verwerking toegepast. Dit onderdeel in de beeldverwerkingsmethode herkent exact welk objectief op de camera geschroefd zit en zorgt voor optimale kleur-rendering en perfecte scherpte, uitgebalanceerd voor juist dat specifieke objectief. De camera weet welke scherpte- en kleur-rendering een bepaald objectief nodig heeft. Zo zal de rendering van beelden geschoten met een 75 mm 1.8 heel andere eisen hebben dan dat van een standaard kitlens.
Ook worden kleurfouten weggefilterd, zoals chromatische aberraties.

Deze Fine Detail Technology II werkt uitsluitend met Olympus objectieven op Olympus bodies. Fine Detail Technology zit standaard ingebakken in alle OM-D en PEN modellen vanaf 2012.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »