7 gedachten over “Vraag van de week…

  1. Lijken me alledrie geweldige lenzen. Eerst wil ik toch echt de EM-1 mark ii body. Als ik daarna een keus zou maken voor één van deze lenzen, dan denk ik toch de 25mm kiezen omdat deze het meest universeel inzetbaar is voor mijn fotografie.

  2. Als ik echt moet kiezen gaat de voorkeur uit naar de 25 1.2. Een standaard lens die elke fotograaf in zijn tas moet hebben zitten..

  3. Eigenlijk geen van drie. Ik heb ze allemaal in de 1.8 versie en ben daar zeer tevreden mee. Bij mij zijn de 17mm en de 25mm het meest in gebruik.

  4. De f 1.2 is het meest effectief qua bokeh bij een langer brandpunt, dus de 45mm zou het voor mij zijn. De scherpte van de f1.8 25 mm is zeker vergelijkbaar met f 1.2 25mm hier en daar zelfs beter. De gewone primes zijn optisch geweldig en vallen door het kleinere formaat bij straatfotografie minder op. Natuurlijk zijn de pro’s van uitmuntende kwaliteit, optisch en mechanisch.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »