Olympus introduceert de 17 mm 1.2 PRO en 45 mm 1.2 PRO

Olympus introduceert de 17 mm 1.2 PRO en 45 mm 1.2 PRO


De PRO-serie binnen de lenzenfamilie van Olympus heeft de afgelopen jaren hoge ogen gegooid. Met juwelen als de 12-40 PRO, 40-150 PRO, 300 mm PRO en de jongste 25 mm 1.2 PRO is Olympus de juiste weg ingeslagen om ook de semi-professionele en professionele gebruiker op zijn wenken te bedienen. Vandaag worden er twee nieuwe objectieven toegevoegd die samen met de bestaande m.Zuiko 25 mm 1.2 PRO een lichtsterk drietal zal vormen: m.Zuiko 17 mm 1.2 PRO en m.Zuiko 45 mm 1.2 PRO. Wat deze lenzen uniek maakt? Lichtsterkte, ragscherp, razendsnelle autofocus en een feathered bokeh.

FEATHERED BOKEH

Waar onwetenden nogal eens afgeven op cropsensoren met het verwijt niet genoeg te kunnen werken met scherpte-diepte, zal ieder argument nu verbleken. Met de komst van deze 17 mm en 45 mm met een grootste diafragma van 1.2 is spelen met scherptediepte een waar genot. Het geweldige aan deze lenzen is dat ook echt te werken valt met het open diafragma. Waarbij je bij lichtsterke lenzen nogal eens hoort dat je het diafragma een aantal stops moet knijpen om optimale scherpte te ervaren, is dat bij deze PRO lenzen zeker niet het geval. Zelfs op die 1.2 lichtsterkte maak je ragscherpe beelden met een boterzachte achtergrond. Die boterzachte achtergrond kenmerkt zich door een ‘feathered bokeh’, een bokeh karakteristiek die aangenaam en ongekend is.

LENZEN OPBOUW

Dat de buitenkant wel goed zit, weten we inmiddels wel. Zoals alle PRO-lenzen zijn ook deze twee nieuwkomers spatwater-bestendig, stofdicht en freeze-proof tot -10 graden.


Maar ook de binnenzijde van deze lenzen zijn van ongeëvenaarde kwaliteit door een perfectie in lenzen-opbouw.

m.Zuiko 17 mm 1.2 PRO – 15 elementen in 11 groepen

 

m.Zuiko 45 mm 1.2 PRO – 14 elementen in 10 groepen

Door gebruik van te maken van verschillende lenzen in verschillende groepen worden vervormingen en aberraties tot een minimum beperkt. Daarnaast gebruikt OLYMPUS ook in deze nieuwe PRO-lenzen de gepatenteerde Z Coating Nano, die nóg beter is dan de ‘normale’ Zero Coating en lensflare vrijwel volledig elimineert.

AUTOFOCUS

De lenzen zijn MSC compatible, dat wil zeggen dat ze naast fotografie ook zeer geschikt zijn voor film. Je zal geen last hebben van hinderlijke geluiden van de scherpstel-motor. Deze is snel, accuraat en stil. En vooral die snelheid is verbluffend, getuige vergelijkingen met andere merken.

 

Rest ons nog te kijken naar de kortste scherpstel-afstand per objectief. Ook hierin blinken de ze uit, waardoor de lenzen zelfs gebruikt kunnen worden voor prachtige close-ups.

17 mm 1.2 PRO

45 mm 1.2 PRO

 

ACCESSOIRES

De nieuwe 17 mm 1.2 PRO zal in het eerste kwartaal van 2018 beschikbaar zijn. De 45 mm .1.2 PRO zal eerder in de winkels liggen, nog voor het einde van dit jaar.

 

 

 

Eén gedachte over “Olympus introduceert de 17 mm 1.2 PRO en 45 mm 1.2 PRO

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »