Klein wonder: m.Zuiko Digital ED 30mm 1:3.5 Macro lens

Klein wonder: m.Zuiko Digital ED 30mm 1:3.5 Macro lens


Op de Photokina kondigde Olympus een nieuw macro-objectief aan, die inmiddels al opduikt in verschillende winkels: de M.Zuiko Digital ED 30mm 1:3.5 Macro. Dit kleine objectief laat zich het makkelijkst omschrijven als een klein wonder.

Meteen opvallend is zijn 1,25x maximale vergroting (2,5x in 35mm equivalent) Dankzij deze enorme vergroting is het mogelijk om ieder detail van de allerkleinste onderwerpen haarscherp vast te leggen. Waar de meeste macro-lenzen bij een 1:1 vergroting stoppen, gaat dit kleine wonder dus nog een stapje verder.

Met de optische prestaties zit het ook goed. Door het gebruik van 3x DSA en EDA lenzen binnen het objectief wordt zowel het compacte formaat als sublieme beeldkwaliteit gegarandeerd. De DSA en EDA elementen zorgen voor eliminatie van flares en aberraties. Het objectief kent 7 elementen in 6 groepen.

Met een kortste scherpstelafstand van nog geen 3,5 cm (gemeten vanaf de lens) is ieder detail vast te leggen. Het objectief is compatible met uiteraard iedere Micro Four Thirds camera. Dankzij Focus Bracketing in de meest recente OM-D’s zijn de macro-mogelijkheden zelf nóg uitgebreider. Het objectief zal vanaf begin oktober in de winkels liggen voor een adviesprijs van € 299,-.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »