Forum

Forum

Welkom op het Olympus forum.
Ontmoet hier mede-Olympus-gebruikers, ontdek tips & tricks van anderen en deel je mooiste foto’s!

Je dient in te loggen om een nieuw onderwerp of bericht aan te maken. Inloggen · Registreren

Alternatief voor de FL-600R

Ik ben op zoek naar een goedkoper alternatief voor de fl600r en denk die misschien gevonden te hebben in de Meike Speedlite MK320. Het richtgetal is net iets lager 32 om 36 geloof ik. Maar qua prijs een stuk leuker om het gewoon eens te proberen. Hij lijkt mij ook compacter.

Iemand ervaring met deze flitser?

Jer

Als je ooit over wilt stappen op off camera flitsen, zou ik als ik jou was ook een blik werpen op de Godox TT350-o. Is net zo sterk als de Meike, klein (perfecte balans op een MFT camera vind ik zelf) en als extratje, er zit een trigger en receiver ingebouwd. Je kunt met deze flitser op je camera een hele arsenaal aan overige Godox flitsers radiografisch bedienen, manueel of in TTL.

Voor nu leuk voor op je camera maar ook future proof mocht je later meer willen doen.

https://www.cameranu.nl/nl/p1956555/godox-speedlite-tt350-voor-olympus-panasonic?utm_source=googleshopping&utm_medium=site&utm_campaign=affiliates&utm_content=strobistfotografie,reportageflitsers&gclid=CjwKCAjwtdbLBRALEiwAm8pA5XHxpaUxihbVT2UIrfYlZZ-0dKz1hAgvuyTAc61Kk3vJfNVkAhfMeRoC1XgQAvD_BwE

https://www.amazon.de/Godox-GN36-Kamera-Speedlite-Blitzger%C3%A4t-Mirrorless/dp/B072B695BS/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1500885527&sr=8-1&keywords=godox+tt350o

Ik post bewust ook een link van amazon.de daar deze flitser daar bijna voor de helft te koop is als bij Cameranu etc. Ik heb hem zelf daar besteld, binnen 4 werkdagen was ie binnen.

Dank voor de geweldige tip. Zo te zien een flitser die uitgebreider is en via Duitsland niet eens duurder. Op internet zijn zo ook vrij positief over de flitser zo te zien.

Ik ben er ook heel positief over ?

Ik heb hem inmiddels besteld op Amazon. Ben zeer benieuwd. 🙂

Gavin Hoey gebruikt hem ook in deze video als trigger.

Ik heb hem net thuis bezorgd gekregen. Nogmaals dank voor de tip, het was dus een betrouwbaar adres wat hem erg goedkoop kon leveren.

 

Ik had een goedkoop ding verwacht maar het voelt nog stevig en solide aan. Schijnbaar toch niet het budgetmerk wat ik verwachtte.

Nu nog leren hoe de flitser goed te gebruiken bij macrofotografie. Iemand tips/links naar lectuur?

Godox is al lang geen goedkoop Chinees submerk meer. Nou ja, wel goedkoop relatief gezien, maar goede spullen. En steeds meer innovatief. Zij zijn de enigen momenteel die Canon, Nikon, Sony, Fuji en MFT gebruikers blij kunnen maken.

Ik heb wel een adresje voor je voor macro: Arend Spaans 🙂
http://www.arendspaans.nl

Verder rond gaan zoeken op YouTube zou ik zeggen.

Translate »